Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 15.3.2017

Digitalizacija HR - Od operativnega do strateškega obvladovanja kadrov

Največje slovensko livarsko podjetje s KOPA HRM gradi v sodobno digitalno kadrovsko platformo.

Livar, d. d. je z rastjo dodobra preraslo osnovne zahteve glede upravljanja s kadri. Obstoječo kadrovsko evidenco in obračun plač so želeli prenoviti s sodobnim sistemom za upravljanje s kadri. Odločili so se za uvedbo sistema, ki bi medsebojno povezoval kadrovski in voditeljski sistem - razvoj kadrov, vodenje talentov, obvladovanje kompetenc ter 360-stopinjsko ocenjevanje. »Če hočemo prepoznati ključne sposobnosti posameznikov, se moramo resno posvetiti introspekciji. Spodbuditi sodelavce, da razmišljajo o sebi, kaj dobro obvladajo, kaj znajo bolje narediti od kogarkoli drugega? In na drugi strani omogočiti vodjem, da to zaznajo in prevzemajo vlogo voditeljev. Del operativne izvedbe kadrovske funkcije smo prepustili vodjem s tem, da smo jim zagotovili HR analitiko na osnovi podatkov iz sistema HRM za podporo pri odločanju,« je razložila Sonja Bastl, vodja razvoja kadrov v Livarju.

V Livarju so z naložbo v KOPA HRM želeli kadrovski službi omogočiti, da se z digitalizacijo čim bolj razbremeni operativnih zadolžitev in se HR preobrazi v strateško podporo vodstvu.

»Pomembno je, da povezujemo ljudi, gradimo odnose in da omogočamo osebni stik sodelavcev z vodji. Spremljamo napredek, identificiramo talente in vzgajamo naslednike. Imamo možnost pripeljati strategijo podjetja na raven posameznika, kar omogoča digitalizacija,« je izpostavila Sonja Bastl.

Celotno zgodbo si preberite na linku Digitalizacija HR - Od operativnega do strateškega obvladovanja kadrov

Študij primera Livar in digitalizacija HR pa bo predstavljen tudi na
Slovenskem kadrovskem kongresu z naslovom DIGITALIZACIJA – PRILOŽNOST ZA ČUTENJE
ga. Sonja Bastl, vodja razvoja kadrov v podjetju Livar d.d..

Več info o izzivih pri digitalizaciji HR: Bostjan.Topovsek@kopa.si ali marketing@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)