Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 4.10.2018

Kopa na gospodarskem forumu Generacije za inovacije

Direktor podjetja Kopa d.d., Dušan Rus je sodeloval na prvem forumu »Generacije za inovacije«, ki je potekal 3. oktobra 2018 na koroški gospodarski zbornici.

GZS Območna zbornica Koroška je pripravila gospodarski forum o pomenu razvoja inovacijske kulture ter povezovanja generacij. Na forumu so sodelovala vodilna inovacijska podjetja v regiji, ki so na letošnjem regijskem razpisu za inovacije prejela zlato priznanje: SIJ Metala Ravne, d. o. o, SIJ Ravne Systems, d. o. o. in Kopa, d. d. ter gostja mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije. Sodelujoči so razpravljali o demografskih izzivih regije ter uresničevanju talentov vseh generacij s poudarkom na prenosu znanj.

vir: www.vecer.com

»Podjetje Kopa je kot ponudnik informacijskih rešitev in storitev pravzaprav primorano v ustvarjanje nenehnih inovacij. Vsako leto izvedemo več sto inovacij ter izboljšav, v zadnjem času pa smo usmerjeni v razvoj novih produktov, ki imajo velik mednarodni potencial,« je dejal Dušan Rus, direktor Kopa d.d.

V Kopi predstavljajo zaposleni največji kapital podjetja. Zato skrbijo za podmladek, kar vključuje tudi povezovanje s fakultetami pri iskanju in pridobivanju novih kadrov. S prenašanjem znanj med generacijami podpirajo razvoj in nadaljnjo rast, pri čemer se zavedajo, da so prav mladi so s svojimi idejami in drugačnim pogledom na uporabo IKT-ja najboljša naložba za prihodnost.

Kot je povedal Dušan Rus, povezovanje generacij in skupno reševanje poslovnih izzivov omogoča, da lahko mladi črpajo znanje od sodelavcev, ki so v IT-ju in poslovni informatiki že štiri desetletja. »Naši najuspešnejši projekti so nastali ravno na tak način: da so se ideje mladih in poznavanje sodobnih tehnologij povezale s poznavanjem poslovnih problemov in izkušnjami starejših.«

Podjetje Kopa, ki uspešno deluje že 40 let, v svoji razvojni strategiji stavi prav na inovativnost ter znanje, ideje in prispevek vseh zaposlenih.  Tako je povezovanje generacij – starejših z najširšim znanjem in izkušnjami, srednje generacije, ki predstavlja gonilno silo v podjetju ter mladih, ki so najbolj naklonjeni novostim in so že pripravljeni za prodor na globalni trg, pravzaprav osnova za zagotavljanje dolgoročne uspešnosti podjetja.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)