UREJENO.DOK
Rešitve za urejeno poslovanje

Dobra praksa

BIJOL d.o.o.

V podjetju Bijol so z uvedbo sistema KOPA Projektna prodaja povečali učinkovitost prodajne ekipe in dobičkonosnost projektov.

Projektna prodaja je zaradi unikatnosti ponudb podvržena veliki porabi časa in možnostim za napake. V podjetju Bijol, kjer 30 zaposlenih letno ustvari prek 6 milijonov evrov prihodka, so prodajno dokumentacijo shranjevali v Wordovih datotekah v skupnih mapah. Štirje zaposleni v prodaji so porabljali veliko časa za pripravo ponudb, saj niso imeli učinkovitega dostopa do preteklih ponudb. »Ne samo, da si težko našel svoje ponudbe, praktično nemogoče je bilo iskati med ponudbami ostalih prodajalcev,«je povedal Matevž Bijol.


»Poleg učinkovitejšega dela smo pridobili zbirko znanja,ki nam omogoča, da so nove ponudbe bolj kakovostne inposledično bolj dobičkonosne, saj ne izgubljamo razlike v ceni zaradi napak,« Matevž Bijol mag.posl.ved.

VEČ….


BSH Hišni aparati d.o.o.

Skupina BSH (Bosch and Siemens Home Appliances Group), mednarodna skupina podjetij, katere razvojno in proizvodno mrežo sestavlja 42 tovarn v 13 državah, je v Sloveniji navzoča od leta 1993, ko je z ustanovitvijo podjetja BSH Hišni aparati d. o. o. v Nazarjah prevzela proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov na motorni pogon.

Podjetje BSH Hišni aparati d. o. o. uporablja Kopino rešitev Urejeno.Dok za obvladovanje pogodb, ki pokriva proces od nastanka do arhiviranja.

Elektronsko upravljanje s pogodbami

Da bi zmanjšali poslovna tveganja pri upravljanju s pogodbami, so BSH Hišni aparati d. o. o.  uvedli Kopino rešitev za elektronsko upravljanje s pogodbami v okolju Microsoft SharePoint.

Celoten postopek potrjevanja pogodb se namreč izvaja elektronsko, pri čemer je zagotovljena tudi revizijska sledljivost potrjevanja. Obveščanje uporabnikov o aktivnostih na pogodbi poteka prek e-pošte, pri čemer so same pogodbe varno shranjene v osrednjem arhivu, kar dodatno zmanjšuje tveganja uporabe občutljivih poslovnih informacij. Za potrjevanje različnih tipov pogodb arhiviranih v različnih elektronskih mapah, so izvedli prilagojene delovne tokove. Pomembna pridobitev novega sistema je tudi upravljanje s pogodbenimi različicami ter hitro iskanje po pogodbah z možnostjo filtriranja po različnih opisnih podatkih.

Elektronsko podpisovanje prodajnih pogodb

Z elektronski podpisovanjem prodajnih pogodb so omogočili dodatne stroškovne prihranke. Z uporabo Kopine rešitve lahko pregledujejo in podpisujejo prodajne pogodbe od kjer koli in kadar koli. Časovni prihranki so izredni, ustvarili pa so tudi neposredne prihranke pri stroških, na primer pri tiskanju, poštnih stroških in pri pisarniškem materialu. Z ureditvijo elektronskega procesa potrjevanja in podpisovanja pogodb so navsezadnje bistveno izboljšali sodelovanje ključnih akterjev v sicer zahtevnem procesu, na primer zaposlenih v prodajnem kontrolingu, produktnem marketingu ter v  sami prodaji.

   

 »Zaposlenim v pravni in finančni službi smo želeli v prvi vrsti olajšati delo. Sedaj vedo, kje se pogodbe nahajajo in v kateri fazi postopka potrjevanja so. Časovni prihranki so izredni, ustvarili pa smo tudi neposredne prihranke pri stroških, na primer pri tiskanju, poštnih stroških in pri pisarniškem materialu.«

Sanda Skubic Drnovšek, pravna svetovalka, BSH HIŠNI APARATI d.o.o., Nazarje


02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)