Vavčerji za digitalizacijo vašega poslovanja

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
Vavčerji za digitalizacijo vašega poslovanja

ponedeljek, 21. oktober 2019    |    Poslovna področja, Rešitve

Ste že razmišljali o digitalizaciji vašega poslovanja? Vsa podjetja, ki so v različnih fazah digitalne transformacije, so se v nekem trenutku svojega poslovanja zavedala nujnosti spremembe in izzivov, ki jih ta prinaša in stopile na pot digitalizacije. Danes vam poleg strokovnjakov in različnih ponudnikov digitalnih rešitev pomoč pri odločitvi nudijo tudi v Nacionalni enotni točki za digitalno transformacijo Slovenije. Za projektom stoji organizacija Digitalno informacijsko središče (DIH Slovenia) v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

DIH Slovenija je bilo ustanovljeno z zavedanjem, kako težavni so lahko prvi koraki na poti digitalizacije. Zato so skrbno izbrali kompetentne partnerje, ki vam pri digitalizaciji lahko pomagamo. Poleg vsebinske pomoči pa vam nudijo tudi podporo z nepovratnimi sredstvi v višini do 30.000 EUR letno oz. 60% vaše investicije v digitalno preobrazbo.

KAJ?

Digitalni vavčerji so namenjeni slovenskim mikro, malim in srednje velikim podjetjem s sedežem v Sloveniji. Od aprila 2019 do marca 2023 jih lahko izkoristite za sofinanciranje svojih digitalnih aktivnosti – preobrazbo, izobraževanjem, optimizacijo procesov, širjenje ekipe, nadgradnjo tehnologije,… Na voljo je 4 tipov vavčerjev:

 • * Vavčer za pripravo digitalne strategije,
 • * Vavčer za dvig digitalnih kompetenc,
 • * Vavčer za digitalni marketing in
 • * Vavčer za kibernetsko varnost.

ZAKAJ?

Investiranje in vlaganja v digitalizacijo poslovnih procesov je danes že nujno. Podjetja po svetu se avtomatizirajo, digitalizirajo in prilagajajo (ali celo napovedujejo) nove poslovne trende. S pomočjo digitalnih vavčerjev in digitalne transformacije lahko vašemu podjetju zagotovimo:

 • * večjo konkurenčnost,
 • * višjo produktivnost,
 • * večjo dodano vrednost in
 • * višje prihodke od prodaje.

Skupaj lahko tudi dvignemo slovenski indeks digitalnega gospodarstva in družbe. Ta meri napredek držav EU na področju digitalizacije. Slovenijo zvršča na 15. mesto (za leto 2018) in s tem sicer v skupino srednje uspešnih držav, vendar pa je Slovenije po digitalizaciji še vedno pod evropskim povprečjem.

KJE?

Digitalne vavčerje lahko unovčite pri izvajalcih, ki so vpisani v katalog strokovnjakov. Na seznam partnerjev oz. sodelujočih strokovnjakov smo tudi v Kopi, hiši bistrih rešitev.

Od julija 2019 dalje lahko v sodelovanju z nami izkoristite vavčer za digitalno strategijo na področju ocene stanja na področju digitalizacije, priprave strategije podjetja za digitalno transformacijo in priprave načrta razvoja digitalnih zmožnosti podjetij.

Omogočamo vam naše storitve in rešitve:

 • * analizo in pripravo konceptov digitalizacije,
 • * implementacijo ERP, HRM in MES rešitev,
 • * pripravo načrta digitalizacije s poudarkom na proizvodnji in kadrovski,
 • * elektronsko obvladovanje kompetenc za zagotavljanje kvalitete in sledljivosti,
 • * uvedbo celovite poslovne analitike
 • * razvoj drugih specifičnih (personaliziranih) rešitev na področju digitalizacije,
 • * ponudbo celostnih storitev, ki vključujejo razvoj sistemskih rešitev, dobavo strojne opreme, implementacijo rešitev v podjetje, sistemske posodobitve, kot tudi podporo in svetovanje

KAKO?

Za digitalni vavčer se lahko prijavite preko razpisa Slovenskega podjetniškega sklada za mikro, mala in srednje velika podjetja. Minimalni pogoji za prijavo so še:

 • * da je vaše podjetje gospodarska družba, zadruga oz. ste samostojni podjetnik,
 • * je vaše podjetje registrirano v Sloveniji,
 • * izpolnjevati morate projektnim pogojem, ki se razlikujejo pri posameznem vavčerju.

Pri vavčerju ta pripravo digitalne strategije je tako vnaprej predpisana struktura strategije in razpis vnaprej določa njene vsebinske točke. Ključne so ocena stanja podjetja na področju digitalizacije, strategije podjetja za digitalno transformacijo ter načrt razvoja digitalnih zmožnosti podjetja.

Več informacij, podrobnosti in pogojev o prijavi si lahko bolj podrobno preberete na spletni strani podjetniškega sklada.

KOLIKO?

Vrednost celotnega razpisa je približno 8,5 milijonov evrov, ki se bo enakomerno razdelila na 4 leta do konca obdobja. Letno naj bi bilo torej na voljo nekaj več kot 2 milijona evrov sredstev. Subvencije se podjetjem vrnejo naknadno, v višini 60 % upravičenih stroškov na posamezni vavčer. Višina subvencije pa je odvisna tudi od tipa vavčerja.

Podjetja imate lahko v izvajanju naenkrat največ 3 vavčerje, njihova skupna letna vrednost pa ne sme presegati 30.000 €. Aktivnosti morajo biti zaključene v šestih mesecih po podpisu pogodbe o sofinanciranju.

KDAJ?

Vlogo za koriščenje vavčerja lahko oddate kadarkoli tekom javnega poziva do konca marca leta 2023 oziroma do porabe sredstev. Upoštevati morate, da morate vlogo za koriščenje vavčerja oddati pred izvedbo projekta, sredstva pa se izplačujejo za nazaj, ko so storitve že zaključene in obveznosti izvajalcev poplačane. Zadnji rok za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev iz vavčerja je konec septembra 2023.

 

Vas zanima pot v digitalno transformacijo in še niste prepričani, s kom bi sklenili sodelovanje? Vedno se lahko po nasvet ali priporočilo obrnete tudi na našo hišo bistrih rešitev. Pišite nam na info@kopa.si ali nas pokličite na (02) 88 39 700.

Vavčerji za digitalizacijo vašega poslovanja