Spremljanje dogodkov v proizvodnji v realnem času od kjerkoli in kadarkoli

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
Spremljanje dogodkov v proizvodnji v realnem času od kjerkoli in kadarkoli

sreda, 01. februar 2017    |    Poslovna področja, Proizvodnja, Rešitve, UTRIP.pro

Spremljanje dogodkov v proizvodnji v realnem času od kjerkoli in kadarkoli

UTRIP.PRO kot storitev v oblaku

Veliko projektov, ki bi lahko odpravili 80 odstotkov težav in imeli bistven učinek na dvig uspešnosti in odgovornosti, se ne začne, ker je strah pred tistimi 20 odstotki tako velik, da ustavi idejo, s tem pa se nevede ustavijo tudi priložnosti za izboljšave.

Res, da se je veliko lažje odločati s popolnimi podatki in povezavami do vseh krmilnikov in senzorjev strojev, to pridobivanje celovitih podatkov pa je  proces, ki ga je treba začeti sistematično in postopno ter pri tem upoštevati, da je pomemben faktor uspešnosti človek s svojimi kompetencami in dobrimi ter slabimi lastnostmi.

 

Da bi olajšali ta prvi korak, smo na podlagi potreb strank razvili drugačen koncept, ki pomaga premagati strah in hitro pokaže učinke v povečanju učinkovitosti in dvigu odgovornosti. Prednosti tega, da je rešitev v oblaku, so v tem, da stranki ni treba skrbeti za strežnike in da ni potrebnih velikih začetnih vlaganj. Vse, kar stranka potrebuje, je zanesljiv dostop do Interneta in naprava, na kateri lahko teče spletna aplikacija, za poenostavitev vnosa pa še RFID ali čitalec črtne kode.

Sistem deluje na način, da se s pomočjo vnosov ali uvozov oz. integracije v naslednjih fazah, zagotovi podatke, ki so potrebni za delovanje. Takoj, ko so ti pogoji zagotovljeni, lahko začne sistem delovati. V oblaku se s pričetkom uporabe začnejo zbirati podatki o dogodkih v proizvodnji, ki jih predstavljajo prijave in odjave delavcev, prijave in odjave delovnih listkov, prijave in odjave zastojev, definiranje vzrokov zastojev in vnosov količin dobrih ter slabih kosov. Analitika, ki je na razpolago v oblaku in je dostopna avtoriziranim osebam, omogoča, da lahko v vsakem trenutku od kjerkoli pridobijo podatke in izvajajo primerjave ter kombinirajo podatke v koristne informacije za odločanje (podatki za izračun OEE, iskanje in preprečevanja slabih vzorcev in ponavljanje dobrih).

KORISTI:

  • Agilna implementacija, ki ne zahteva začetnega vložka.
  • Podatki za stimulativno nagrajevanje, vezano na učinkovitost in kakovost.
  • Dvig produktivnosti (razpoložljiv/dejanski čas, zastoji …).
  • Dvig odgovornosti zaradi sledljivosti dogodkov (kdo, kdaj, kaj, koliko časa).
  • Možnost ukrepanja v trenutku odstopanja.
  • Ažurni podatki dostopni od kjerkoli. 

Z uporabo takšnega sistema se jasno pokažejo možnosti izboljšav in to pomaga pri definiranju nadaljnjih ciljev digitalizacije in pridobivanju podatkov od drugih v IoT povezanih naprav. Brez tega koraka in začetka spremljanja podatkov se digitalizacija dogaja pri konkurenci in dokazano vpliva na dvig konkurenčnosti.

Spremljanje dogodkov v proizvodnji v realnem času od kjerkoli in kadarkoli