Proizvodnja - Kopa

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
ponedeljek, 15. junij 2020

Z implementacijo rešitve Kopa EAM – Customet Connect so v podjetju Robeta d.o.o. naredili pomemben korak v smeri uporabniške izkušnje svojih kupcev.

ponedeljek, 16. marec 2020

Predstavljamo pet pristopov, ki so jih podjetja uvedla s Kopinimi rešitvami z enim jasnim cilje - povečanje učinkovitosti.  

ponedeljek, 07. oktober 2019

Obveščanje o zastojih in potrebnih aktivnostih podpornih služb je ključna za učinkovito odpravljanje zastojev in zagotavljanje visoke razpoložljivosti proizvodne opreme. 

ponedeljek, 04. februar 2019

Zahteve kupcev se nenehno spreminjajo. Optimizacija nabavnih verig in vitko poslovanje zmanjšujeta velikost lastnih zalog, hkrati pa ne pristajata na kompromise pri dobavi. Blago mora biti dostavljeno v dogovorjenem času, količini in kakovosti.

petek, 16. november 2018

Proizvodna podjetja zaradi zanemarjanja informacijske podpore kljub razcvetu gospodarstva in milijonskim naložbam ne uspejo povečati razlike v ceni.

sreda, 24. oktober 2018

Proizvodnja, ki se ne digitalizira dovolj hitro, jutri ne bo več konkurenčna. Bistvene sestavine uspeha digitalizacije v proizvodnih podjetjih so zagotovitev pravih kompetenc, prepoznava ključnih področij ter prenova, digitalizacija in optimizacija poslovnih procesov.

nedelja, 24. junij 2018

Z avtomatizacijo zajema in obdelavo podatkov s strojev ter stalnim preverjanjem utripa proizvodnje lahko podjetje hitro in brez novih naložb v proizvodne zmogljivosti doseže do 10-odstotno povečanje produktivnosti.

četrtek, 03. maj 2018

V skladu z izzivi industrije 4.0 v GKN Drivelin stalno iščejo nove načine za izboljšanje učinkovitosti in kakovosti. 

petek, 02. marec 2018

S prenovo informacijskega sistema do cenejšega poslovanja in boljših informacij za nove posle. Metalna-SRM postaja opazen proizvajalec žerjavov za težko industrijo, ki je svojo nišo našlo v individualni izdelavi žerjavov, prilagojenih specifičnim ciljem naročnika.

četrtek, 01. februar 2018

Učinkovito spremljanje tehnoloških postopkov sprošča proizvodne zmogljivosti. Povečanje produktivnosti nam omogoča proporcionalno znižanje proizvodne cene in posledično povečanje naročil zaradi boljše konkurenčnosti.

sobota, 17. junij 2017

Projekti dokazujejo, da je vsaj 10-odstotno povečanje produktivnosti doseženo že z avtomatizacijo zajema in obdelavo podatkov s strojev ter stalnim primerjanjem ali utrip proizvodnje poteka, kot je planirano.

sreda, 01. februar 2017

UTRIP.PRO kot storitev v oblaku . V oblaku se s pričetkom uporabe začnejo zbirati podatki o dogodkih v proizvodnji, ki jih predstavljajo prijave in odjave delavcev, prijave in odjave delovnih listkov, prijave in odjave zastojev, definiranje vzrokov zastojev in vnosov količin dobrih ter slabih kosov.

četrtek, 08. december 2016

Velikoserijska in procesna proizvodnja sta že zdavnaj stopili na pot digitalizacije. Prednosti, ki jih prinaša Industrija 4.0, že izkoriščata z veliko žlico. Kaj pa naročniška in maloserijska proizvodnja? Kakšne so dobre prakse v slovenskih podjetjih?