SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
torek, 16. oktober 2018

Veliko projektov, ki bi lahko odpravili 80 odstotkov težav in imeli bistven učinek na dvig uspešnosti in odgovornosti, se ne začne, ker je strah pred tistimi 20 odstotki tako velik, da ustavi idejo, s tem pa se nevede ustavijo tudi priložnosti za izboljšave.

četrtek, 13. september 2018

Velikoserijska in procesna proizvodnja sta že zdavnaj stopili na pot digitalizacije. Prednosti, ki jih prinaša Industrija 4.0, že izkoriščata z veliko žlico.

nedelja, 12. avgust 2018

V maloserijski in naročniški proizvodnji se v zadnjih fazah proizvodnega procesa pogosto zgodi preskok operacije, kar botruje neustrezni kakovosti izdelka.

nedelja, 03. junij 2018

Dolgoročne rešitve, s katerimi bi ob fiksnih stroških proizvajala več in bolje, se lahko išče le v boljši izrabi informacij iz proizvodnje in podpornih poslovnih procesov.

četrtek, 01. februar 2018

Učinkovito spremljanje tehnoloških postopkov sprošča proizvodne zmogljivosti. Povečanje produktivnosti nam omogoča proporcionalno znižanje proizvodne cene in posledično povečanje naročil zaradi boljše konkurenčnosti.

sreda, 01. februar 2017

UTRIP.PRO kot storitev v oblaku . V oblaku se s pričetkom uporabe začnejo zbirati podatki o dogodkih v proizvodnji, ki jih predstavljajo prijave in odjave delavcev, prijave in odjave delovnih listkov, prijave in odjave zastojev, definiranje vzrokov zastojev in vnosov količin dobrih ter slabih kosov.