Enostavno poročanje o izplačilih potnih stroškov

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
Enostavno poročanje o izplačilih potnih stroškov

ponedeljek, 27. november 2017    |    Poslovna področja, HRM-Plače

Podjetje Elektrode se je z integracijo rešitve za obračun potnih stroškov z obračunom plač izognilo ročnemu vnosu podatkov o izplačanih stroških službenih poti v obrazec REK.

Kopina rešitev omogoča, da se po zaključenem obračunu potnih nalogov podatki prenesejo v program Kopa Plače, kjer se izvede nadaljnja obdelava in kreiranje obrazca REK. S prenosom podatkov o stroških službenih poti iz aplikacije Potni nalogi v aplikacijo Plače so pridobili dodatno možnost izplačila teh stroškov v okviru aplikacije plač.

 

Kopina rešitev je uporabnikom prijazna, saj obdelava stroškov službenih poti poteka na enak način, kot pred zakonsko spremembo, oziroma brez povečanih administrativnih obremenitev. Namesto da bi razširili aplikacijo Potni nalogi, so jo povezali z aplikacijo Plače. Z ustrezno pred nastavitvijo to omogoča, da se obrazec REK samodejno dopolni s podatki o izplačanih stroških službenih poti. Pridobitev je na voljo vsem uporabnikom Kopinih rešitev za obračun plač in vodenja potnih nalogov.

 

“Aplikacijo za obračun potnih stroškov uporabljamo že od leta 2006 in smo z njo zadovoljni. Delo nam je zelo olajšala. Ko se je spremenila zakonodaja glede poročanja na obrazcih REK, so v Kopi poskrbeli tudi za ta del in nadgradili sistem tako, da zdaj lahko na hiter in enostaven način pošiljamo podatke preko aplikacije za elektronsko davčno poslovanje edavki. “
Andreja Škrabar, informatičarka v Elektrode d. o. o.

Enostavno poročanje o izplačilih potnih  stroškov