Enostavno poslovno poročanje v vzdrževalnem informacijskem sistemu IBM Maximo

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
Enostavno poslovno poročanje v vzdrževalnem informacijskem sistemu IBM Maximo

ponedeljek, 11. junij 2018    |    Poslovna področja, Upravljanje sredstev, MAXIMO

 

Uporabnikom informacijskega sistema za upravljanje sredstev in storitev IBM Maximo je na voljo nov paket rešitev Maximo Business Intelligence Packs za enostavno izdelavo poslovnih poročil in analiz pri vzdrževanju.

Nova IBM-ova zbirka orodij Cognos Business Intelligence packs for Maximo uporabnikom vodilnega informacijskega sistema za vzdrževanje omogoča vizualizacijo in vpogled v ključna funkcionalna področja vzdrževanja, kot so delovni nalogi (Work Order), sredstva (Asset), okvare sredstev (Asset Failure) ter nabava rezervnih delov (Supply Chain Management).

Omenjena orodja so kot Maximo Business Intelligence Packs  na voljo v zadnji različici sistema Maximo® Base Services 7.5.0.3. Ključni gradnik te nove zmožnosti je integracija sistema Maximo s poročevalskim sistemom IBM Cognos ® Reporting Version 10.1.1 . Ta ponuja tudi dodatna priročna orodja, na primer Cognos Business Insight and Business Insight Advanced, za vizualizacijo in analizo podatkov v Maximo.

 

Sami si naredite poslovno poročilo ali analizo

Cognos Business Insight je osebna analitična rešitev, ki uporabnikom omogoča, da samostojno raziskujejo, analizirajo, prikazujejo in delijo podatke v delovnih prostorih. Napredni uporabniki lahko poleg tega oblikujejo, spreminjajo in delijo svoje unikatne delovne prostore, osredotočene na ključna analitična področja. Cognos Business Insight Advanced na drugi strani zahteva dodatna tehnična znanja in omogoča uporabnikom spreminjanje posameznih gradnikov za delovne prostore v Business Insight. Prednost teh orodij je, da se posvečajo predstavitvam podatkov in nastavljanju metrik, ki se jih hitro vključi v okolje Maximo-Cognos, pri čemer ne zahtevajo znanja progamiranja v Maximo niti poseganja v zbirko podatkov.

Enostavno poslovno poročanje v vzdrževalnem informacijskem sistemu IBM Maximo