LIP Bled arhivira e-dokumente

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
LIP Bled arhivira e-dokumente

petek, 15. junij 2018    |    Poslovna področja, Komerciala


V podjetju LIP Bled so z arhivsko nadgradnjo dokumentnega sistema KOPA ODiP vzpostavili zaupanja vredno hrambo zaključenih dokumentov ter si poleg izboljšane varnosti dokumentov in informacij pred izgubo zagotovili tudi hitrejše delovanje dokumentnega sistema.


Dokumentni sistem ODiP v internem arhivu hrani vse informacije v povezavi z dokumenti, ki niso več predmet sprememb, na primer račune iz prejšnjega leta, pretekle pogodbe, rešene reklamacije in podobno. V arhivu se nahaja celoten zbir informacij, kot so meta podatki, revizijska sled, vsebina (pripete datoteke) in povezave na druge dokumente. Značilnost ODiP-ovega arhiva je, da še vedno ohranja vse povezave med dokumenti in drugimi priponkami, nastalimi v delovnem ODiP-u, skupaj z naprednim iskalnikom, hkrati pa, kot se od arhiva pričakuje, ne dovoljuje več nikakršnih sprememb nad dokumenti, tako vsebinskih kot procesnih.


V naslednji fazi bodo v podjetju LIP Bled uvedli tudi trajen arhiv, kjer se bodo dolgoročno hranili samostojni dokumenti z meta podatki in revizijsko slednjo, brez referenčnih
povezav na druge dokumente.

LIP Bled arhivira e-dokumente