Informacijska varnost - boste tvegali in vozili skozi rdečo?

SLO ENG 

X

AKTUALNO

KOPA novice

 
Informacijska varnost - boste tvegali in vozili skozi rdečo?

ponedeljek, 22. januar 2018    |    Rešitve, I_NADZOR

 

Kopa je ponudila nove storitve za oceno tveganj ter oblikovanje varnostne politike, s katerimi organizacijam pomaga pri vzpostavitvi zaupanja vrednih informacijskih storitev ter zagotavljanju varnosti podatkov ob vse večji digitalizaciji poslovanja.

Vstopanje podjetij v digitalno poslovanje zahteva celovit pristop k obvladovanju varnostnih tveganj. Narekuje vzpostavitev ter dosledno izvajanje varnostnih politik, kar pogosto zahteva spremembo obnašanja vseh, ki so vključeni v poslovni proces. Vodje informatike so skupaj z vodstvom nedvomno pred kompleksnim izzivom zagotavljanja razpoložljivosti in zanesljivosti storitev ter zaupnosti in celovitosti informacij. Za to ni dovolj samo uvedba zadnjih tehnoloških rešitev, ampak so potrebne spremembe v organizaciji in kulturi podjetja.

Novi modeli, nova tveganja
Storitvena družba, ki spodbuja povezovanje ter odpiranje podjetij in ustanov navzven, povečuje informacijska tveganja:

•    rast uporabe mobilnih aplikacij in storitev, ki dostopajo do zalednih poslovnih sistemov;
•    integracija med podjetji v oskrbnih verigah;
•    integracija aplikacij in procesov znotraj podjetja;
•    podatki in aplikacije v oblaku;
•    zunanje izvajanje poslovnih procesov;
•    družbena omrežja in orodja za skupinsko delo.

Podjetja v svoje poslovanje vključujejo vedno več novih informacijsko-organizacijskih pristopov, čemur mora slediti tudi varnostna politika.

Najprej pravila, šele nato tehnologija
Dejansko se je varnost zmanjševala z vsako novo tehnološko inovacijo. Predvsem zato, ker so organizacije ohranjale pretekle varnostne modele. Sedaj, ko se spreminjajo še poslovni modeli, je smiselno, da organizacije celovito implementirajo dobre prakse, ki so se izoblikovale ob vseh dosedanjih tehnoloških preobratih.
Da bi stranke podprli pri vedno višjih poslovnih zahtevah in hitrih spremembah, jim v Kopi pomagamo pri ocenah tveganj ter oblikovanju varnostne politike, s katero se prilagodijo trendu digitalnega poslovanja. Te politike so usklajene z mednarodnimi de-facto standardi, nadgrajene z uspešnimi praksami ter prilagojene realnim izvedbenim zmožnostim, ki jih oblikuje poslovno, tehnološko in družbeno okolje naročnika.
 

Informacijska varnost - boste tvegali in vozili skozi rdečo?