Spoštovani,

Vabimo vas na delavnico na temo:

PRIMERI DOBRIH PRAKS DIGITALIZACIJE PROIZVODNIH PODJETIJ 

Od ideje do uspešno zaključenega projekta digitalizacije, ki poskrbi, da vodje in direktorji dobijo prave kazalnike za odločanje in ukrepanje, kupci in uporabniki izdelkov pa novo digitalno dimenzijo izdelka in komunikacije.

 

ki bo  v torek, 14.6.2022 ob 8:30, v prostorih Koroške gospodarske zbornice, Koroška cesta 47, Dravograd. 

Področje neprekinjenega in nadzorovanega delovanja proizvodnih podjetij je možno samo z dobro načrtovanimi in izvedenimi projekti digitalizacije. Srečujemo se z veliko količino podatkov, ki se zbirajo v procesih. Sistemi so med sabo povezani, IoT je skozi projekte digitalizacije zaživel. Digitalni dvojčki, ki začnejo nastajati že pri prvi kalkulaciji, ko odgovorimo potencialnim kupcem na povpraševanje, živijo v obliko digitalnih vsebin in so prisotni v celotnem življenjskem ciklu izdelkov.

Tudi mala in srednja podjetja imajo sodobno opremo in pogoje, da lahko z digitalizacijo dosežejo konkurenčna prednost. Skoraj ni več možno zagotavljati uspešnosti brez vlaganja v posodobitve in digitalizacijo, vseeno pa je cilj projektov, da se ta vlaganja izvajajo smiselno in da so učinki merljivi.

 

Na konkretnih primerih dobrih praks bomo predstavili digitalizacijo v celoten življenjskem ciklu izdelka. Govorili bomo o digitalnem dvojčku izdelka, o proizvodnji s spremljanjem, o vzdrževanju, o učinkoviti poprodajni komunikaciji  in o tem, kako pomembno je, da te ključne podatke pripeljemo v obliki kazalnikov na pametne telefone odločevalcev. O tem se v času digitalizacije veliko govori, žal pa ta zadnji korak, ki odločevalcem ponudi kazalnike na dlani, velikokrat manjka. Ravno na teh primerih, ki bodo predstavljeni, so bili skozi projekte doseženi cilji digitalizacije in imajo odločevalci orodje, ki jim pomaga pri vodenju.

 

Program:

8.15. – 8.30 – Zbiranje udeležencev in kava

8.30-8.50 – Edita Gošnik (Project expert – SLO, TikoPRO) Kako se lotiti projekta digitalizacije, da bo uspeh zagotovljen.

8.50 – 9.10 – mag. Domen Ocepek (vodja SW oddelka Kopa d.d., DIH strokovnjak) in Aljaž Gradišnik (vodja Maximo oddelka  Kopa d.d.) Rdeča nit bo digitalizacija celotnega življenjskega cikla izdelka na konkretnih primerih od proizvodnje, spremljanja, vzdrževanja do poprodajnih aktivnosti. Govorila bova o digitalnem dvojčku, transformaciji velike količina podatkov v informacije, o digitalizaciji vzdrževanja in analitiki, ki jo vodje potrebujejo na dlani. Ker oba izhajava iz prakse, bova zelo konkretno povedala, kaj se z digitalizacijo pridobi in kje so lahko pasti.

9.10. – 9.30. – Alen Kolman in Boštjan Lipar (Energetika Maribor) Predstavila bosta pogled naročnika na uspešno izveden projekt digitalizacije in kakšne so koristi od tega.

9.30. – 10.00 Vprašanja in odgovori z neformalnim druženjem

 

Kaj boste dobili: 

Vpogled v uspešno zaključene projekte digitalizacije, kjer smo izpolnili pričakovanja vodij in direktorjev ter s tem idejo, kako bi lahko tudi pri vas vzpostavili digitalne dvojčke in kazalnike, ki vam bodo pomagali pri vodenju in določanju.

Z udeležbo na dogodku vam bo omogočeno, da se pri vas za pol  ure oglasil strokovnjak za področje digitalizacije (z referencami in registriran v DIH katalogu strokovnjakov), ki vam bo pomagal pri oblikovanju ideje digitalizacije.

 

Dogodek je namenjen direktorjem in vodjem v proizvodnih podjetjih.

 

Udeležba  je brezplačna.

Spremljate nas lahko tudi preko spleta. Ob prijavi označite ONLINE ali V ŽIVO (povezava bo poslana dan pred dogodkov).

Prijave zbiramo do 12.6.2022  TUKAJ

Za vse informacije smo vam na voljo na tel. številki 041 205 002  ali po mailu koroska.gz@gzs.si. 

Katja Pokeržnik, MSc,

direktorica

Gospodarska zbornica Slovenije

Koroška gospodarska zbornica

Koroška cesta 47, 2370 Dravograd

t: 02 8723 252 f: 02 8723 256 m: 031 647 677

e: katja.pokerznik@gzs.si w: www.gzs.si/oz_koroska

Primer dobre prakse #2

Primer dobre prakse #1