Meni

Kopa novice

Proces zaposlovanja ni več le običajno opravilo kadrovske službe, ampak strateška komponenta, ki lahko podjetje dvigne na višjo raven ali pa, če je slabo izvedena, povzroči dolgotrajne negativne posledice. Učinkovit proces zaposlovanja privabi najboljše talente in poveča učinkovitost, zmanjša stroške in izboljša ugled podjetja na trgu dela. Kako lahko organizacije zagotovite, da bo vaš proces zaposlovanja dosegel cilje?

Gostujoče predavanje: Poglobljeno v svet Kopa ERP

Avtor: Kopa d.d.
V decembru je na podiplomskem študiju e-poslovanja predaval mag. Domen Ocepek (produktni vodja v SW oddelku) iz podjetja Kopa d.d., ki je tudi gostujoči strokovnjak na EPF. Podiplomskim študentom e-poslovanja je v okviru predmeta Poslovne informacijske rešitve (MAG) predaval o izkušnjah na projektih uvajanja rešitve Kopa ERP.
V svetu, kjer digitalna tehnologija nenehno preoblikuje naš način življenja in dela, Hikvision interaktivne table predstavljajo pomemben del te evolucije. Naprave ne prinašajo le izboljšav v obstoječe metode sodelovanja in izobraževanja, ampak odpirajo vrata novim, inovativnim pristopom. V tem članku bomo podrobno raziskali, kako Hikvision interaktivne table z napredno tehnologijo in intuitivnimi funkcijami spreminjajo dinamiko v poslovnih prostorih in izobraževalnih ustanovah, ter kako lahko te spremembe pozitivno vplivajo na produktivnost, učinkovitost in angažiranost.
Na dogodku Dobre prakse pametnih tovarn, ki se je odvijal 22. novembra 2023 v Kristalni palači v Ljubljani, so se zbrali vodilni strokovnjaki in podjetja, ki so v ospredju digitalizacije in inovacij v proizvodnji. Med več kot 150 udeleženci sta bili v središču pozornosti tudi podjetji Kopa d.d. in Metrel d.o.o., ki sta predstavili svoje napredne tehnološke rešitve.
V svetu, kjer je trajnost postala ključna prioriteta, dokumentni sistemi igrajo pomembno vlogo pri oblikovanju bolj zelenih in učinkovitih poslovnih praks. Vendar se postavlja vprašanje: “Kako lahko dokumentni sistemi prispevajo k trajnostnim praksam in zmanjšanju porabe papirja, ne da bi to vplivalo na učinkovitost in produktivnost podjetij?”.
Spremembe v delovnem okolju, ki jih poganja tehnološki napredek in spremenjene delovne razmere v času pandemije, so privedle do potrebe po prilagoditvi načinov vodenja delovnega časa. Delo od doma postaja vse pogostejše, kar zahteva posodobitev metod beleženja delovnih ur. V luči sprememb je bila sprejeta novela Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (Uradni list RS, št. 50/23, v nadaljevanju ZEPDSV-A), ki se bo pričela uporabljati 20. novembra 2023. Ta spreminja in dopolnjuje določbe, ki se nanašajo na…