10 znakov, da je čas za aplikacije v oblaku

Avtor: Vika Krajnc

Podcenjujemo, če rečemo, da je svetovna pandemija zgolj pospešila hitrost sprememb. Spremenila je naše življenje – od našega načina dela do načina komuniciranja z drugimi. Mnoga podjetja po vsem svetu so bila postavljena na glavo, druga pa so se (neuspešno) poskušala držati korak z vsemi tehnološkimi spremembami.

Zdaj, ko v številnih sektorjih opažamo znake oživitve gospodarstva, moramo zastaviti to ključno vprašanje: Kako lahko zgradimo odporno podjetje, ki bo pripravljeno na vse, kar sledi?

Poslovna rast, agilnost in poudarek na inovacijah

V času krize in drastičnih sprememb se podjetja po navadi osredotočajo na reševanje nujnih vprašanj, ki se kažejo v tistem trenutku. Kljub temu se številna podjetja lotevajo reševanja izzivov drugače, pri čemer težave z digitalno transformacijo spreminjajo v priložnost. Partnerstvo s ponudnikom, ki ponuja rešitve z miselnostjo, da je na prvem mestu kupec, in z najnovejšo tehnologijo ter zmogljivostmi lahko lažje obvladujete težke razmere in postavite trdne temelje za prihodnost.

Organizacije ugotavljajo, da potrebujejo sodobne aplikacije v oblaku, da se bodo lahko hitro odzvale na spremembe ter osredotočile na inovacije in rast. Del procesa rasti je premislek o vašem trenutnem poslovnem modelu, procesih in načinu, kako služite svojim strankam.

Kaj so sodobne aplikacije v oblaku in zakaj jih potrebujete?

Sodobne in povezane aplikacije v oblaku se med seboj »pogovarjajo«, kar olajša izmenjavo informacij in sodelovanje med podjetji. To omogoča, da ob pravem času dobite dostop do pravih podatkov, ki vam bodo pomagali do boljših poslovnih odločitev – ključna prednost za podjetja, ki želijo biti agilna.

Sodobne aplikacije v oblaku so povezane ter zgrajene na skupnem podatkovnem modelu. Ne glede na to, ali ste osredotočeni na eno funkcionalno področje (finance, kadroviki, dobavna veriga itd.), ali želite posodobiti celotno poslovanje, sodobni ponudnik oblačnih storitev omogoča vse. Skupni podatkovni model ima veliko koristi – ni vam treba upravljati ločenih oblakov, vaša uporabniška izkušnja je dosledna in poenoten delovni proces v podjetju. To vam omogoča hitrejše in učinkovitejše delo.

10 znakov, da je čas za aplikacije v oblaku

Ste pripravljeni na sodobne aplikacije v oblaku? Preverite spodaj.

  1. Potrebujete lokalno nadgradnjo strežniške infrastrukture

Prilagoditve so težavne pri starejših aplikacijah. Mnoge prilagoditve niso “varne za nadgradnjo”. Vsaka prilagoditev ali nadgradnja v vašem lokalnem sistemu lahko povzroči dodatne stroške in več časa za testiranje.

  1. Vaša varnost podatkov je zastarela

Ne morete slediti najnovejšim varnostnim grožnjam oz. zagotoviti varnosti podatkov.

  1. Izkoriščanje novih tehnologij je vse bolj zahtevno

Trudite se, da bi nove poslovne tehnologije, kot je umetna inteligenca, uporabili za svoje poslovne procese.

  1. Lokalni sistemi potrebujejo novo strojno opremo

Strojna oprema oz. fizična infrastruktura vašega podjetja zamuja zaradi drage nadomestitve kapitala.

  1. Stroški vzdrževanja v prostorih se povečujejo

Stroški sistema in stroški storitev se vsako leto povečujejo.

  1. Število podatkovnih silosov in nepovezanih sistemov narašča

Rast podatkovnih silosov in nepovezanih sistemov (baz) povzroči nasprotujoče si odgovore na ključna vprašanja, dodatne stroške in povečuje varnostna tveganja.

  1. Vaše podjetje hitro in globalno raste

Vaše aplikacije ovirajo mednarodno širitev, združitve, prevzeme in odprodaje.

  1. Naleteli ste na nove zahteve glede skladnosti

Povečanje finančnih zahtev in zahtev glede skladnosti vpliva na vaše podjetje.

  1. Vaše poslovne zahteve se povečujejo

Vaše podjetje ne more slediti naraščajočim zahtevam strank, partnerjev in zaposlenih.

  1. Vaše podjetje se sooča z ekonomsko negotovostjo

Vaš obstoječi poslovni model in procesi niso dovolj hitri ali agilni, da bi lahko obravnavali delo na daljavo, navidezne povezave s strankami ali nestanovitne dobavne verige.

Načrt za prihodnost podjetja

Zgornji koraki so odlična izhodišča, vendar vaše edinstveno podjetje zahteva lastno strategijo v oblaku, odvisno od vaših poslovnih ter ciljev (kratkoročnih in dolgoročnih).

Ne glede na to, kje ste na potovanju v oblačno infrastrukturo – ali ste v zgodnjih fazah ocenjevanja ali ste že sprejeli aplikacije SaaS (software as a service – programska oprema kot storitev) kot del vašega podjetja in iščete dodatne poslovne procese za izboljšanje, eno je jasno – popoln in povezan paket aplikacij v oblaku vam lahko pomaga doseči poslovne cilje hitreje.

Ali je čas za aplikacije v oblaku?
Ali je čas za aplikacije v oblaku?

 

Avtor Yaldah Hakim Rashid, direktor trženje izdelkov v oblaku pri ORACLE

Članek Top 10 signs that it’s time for modern cloud applications je originalno objavljen na Oracle Blogs.