Digitalizacija in inovacije na dogodku Dobre prakse pametnih tovarn

Avtor: Kopa d.d.

Na dogodku Dobre prakse pametnih tovarn, ki se je odvijal 22. novembra 2023 v Kristalni palači v Ljubljani, so se zbrali vodilni strokovnjaki in podjetja, ki so v ospredju digitalizacije in inovacij v proizvodnji. Med več kot 150 udeleženci sta bili v središču pozornosti tudi podjetji Kopa d.d. in Metrel d.o.o., ki sta predstavili svoje napredne tehnološke rešitve.

Na dogodku sta izvrstna Eva Verdnik (Metrel d.o.o.) in Andrej Kreuh (Kopa d.d.) predstavila skupno dobro prakso in pripravila predavanje na temo “Poročilna platforma za IOT naprave”.

Glavna sporočila predavanja:

  • Integrirana oblačna rešitev namenjena uporabnikom Metrelovih merilnih inštrumentov. Omogoča preprosto shranjevanje, deljenje in dostop do dokumentov od koderkoli, preko PC ali mobilnih naprav.
  • Izboljšana preglednost in sodelovanje: platforma omogoča intuitivno deljenje dokumentov in sodelovanje na projektih, vključno z možnostjo organiziranja projektov v mape in deljenjem vsebine z drugimi udeleženci. Podpira večjezično podporo in interoperabilnost z različnimi operacijskimi sistemi.
  • Napredne funkcionalnosti za upravljanje podatkov: uporabniki lahko izdelujejo predloge za vizualizacijo podatkov, dostopajo do video vsebin, in uporabljajo zmogljiv urejevalnik merilnih poročil na osnovi wordovih dokumentov.
  • Prednosti za kupce in proizvajalce: platforma prinaša številne prednosti, vključno z vsemi napravami na enem mestu, možnostjo prebiranja dokumentacije, obveščanjem o novostih in težavah ter dostopom do nadgradenj za naprave. Za proizvajalce pa omogoča nadzor nad kupljenimi napravami, možnost kontaktiranja s kupci, masovno razpošiljanje popravkov in analizo podatkov pridobljenih iz naprav.
  • Zasebna platforma za obvladovanje življenjskega cikla izdelka: ključna funkcionalnost platforme vključuje registracijo poljubne naprave, povezljivost s sistemi za preverjanje in generiranje serijskih številk ter vizualizacijo podatkov na osnovi procesorja predlog.

Dogodek “Dobre prakse pametnih tovarn” je bil priložnost, da se izpostavijo inovativne rešitve, ki jih podjetja kot sta Kopa in Metrel uvajajo za izboljšanje proizvodnih procesov. Njihove tehnološke inovacije so dokaz, da je Slovenija na dobri poti k postajanju vodilne v digitalizaciji in inovacijah v industriji.

Celotno fotoreportažo Dobre prakse pametnih tovarn tudi v Helli Saturnusu Slovenija si lahko preberete na povezavi.