Operativno upravljanje IT infrastrukture s HPE SimpliVity in HPE InfoSight

Avtor: Vika Krajnc

HPE SimpliVity – Hiperkonvergenčna rešitev ponuja popolno hiperkonvergenčno infrastrukturo, ki združuje računalniško shranjevanje, varnostno kopiranje in povezovanje v en sam integriran sistem, z naprednimi funkcionalnostmi, ki pripomorejo k izboljšanju učinkovitosti, zaščite in upravljanja. Namenjena je podjetjem in organizacijam, ki želijo prilagodljivost in lastnosti rešitev v oblaku, hkrati pa se ne želijo odpovedati lokalni IT infrastrukturi.

Priznana hiperkonvergenčna rešitev HPE SimpliVity je bogatejša za orodje HPE InfoSight.

HPE InfoSight je orodje za izvajanje operativnega upravljanja z IT infrastrukturo. Temelji na zbiranju in obdelavi velikih količin podatkov, ki jih v oblak posredujejo tipala, nameščena v hiperkonvergenčnih sistemih HPE SimpliVity. Orodje domuje v oblaku (SaaS – Software as a service) in namestitev na lokalnih strežnikih ni potrebna.

S pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja se sistem nenehno uči in lahko vnaprej napove možnost težav. HPE InfoSight skozi napredno analitiko napoveduje in reši kar 86% težav preden vplivajo na vaše poslovanje in zagotavlja 99% razpoložljivost. Na podlagi vzorcev delovanja aplikacij ter obremenitve gradnikov, sistem identificira razloge za neoptimalno delovanje in predlaga spremembe v nastavitvah. Na takšen način spremlja in optimizira odzivnost, učinkovitost in zanesljivost delovanja sistema.

HPE InfoSight spremlja delovanje strojne opreme in drugo infrastrukturo, kot so na primer virtualni strežniki (VM). Če je v nekem okolju na primer veliko število virtualnih strežnikov, lahko hitro in enostavno preko preglednega grafičnega vmesnika ugotovimo, kako so razporejeni sistemski viri – ali so kateri preobremenjeni, ali kateri od strežnikov nimajo dovolj virov, …

Okolje omogoča vzpostavitev kvalitetnega pregleda nad delovanjem virtualnih strežnikov in aplikacij. Sistem nas samodejno:

  • opozarja o neoptimalnem delovanju,
  • opozarja na težave s sistemskimi viri in
  • napoveduje pričakovane okvare oz. težave na strojni opremi.

V sistemu HPE InfoSight imamo zbrane informacije o izrabi sistemskih virov v preteklosti, o napovedih trendov in podrobne informacije o infrastrukturnih gradnikih. Dodatno imamo pregled nad garancijami in statusom vzdrževalnih pogodb.

HPE InfoSight je orodje, ki vam bo zagotovo všeč. Vas zanima več? Pišite nam na info@kopa.si in z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.

HPE InfoSight for Servers
HPE InfoSight for Servers