Partnerstvo HPE – Zerto – Kopa d.d.

Avtor: Vika Krajnc

Podjetje Hewlett Packard Enterprise (HPE) je v letu 2021 prevzelo podjetje Zerto. Nakup podjetja pospešuje preoblikovanje poslovne skupine HPE Storage v oblačno zasnovano programsko opremo za upravljanje in varovanje poslovnih podatkov.

Pospeševanje in razširitev podatkovnih storitev v oblaku HPE GreenLake – Selectium Program

Zertova vodilna programska oprema za zaščito podatkov pomaga strankam, da si v nekaj minutah opomorejo po napadu izsiljevalske programske opreme. Tehnologija neprekinjene zaščite podatkov (CDP) vključuje obnovo po katastrofi, varnostno kopiranje in mobilnost podatkov v preprosti programski rešitvi za upravljanje ter zaščito podatkov v oblaku. Rešitev zajema tudi lokalna, hibridna in več-oblačna okolja.

»Podatki so najpomembnejše sredstvo,« trdi Antonio Neri, predsednik in izvršni direktor HPE. »Zaradi eksplozivne rasti podatkov se organizacije danes soočajo z veliko zapletenostjo pri upravljanju in zaščiti svojih podatkov. Zertova vodilna programska oprema za upravljanje in zaščito podatkov v oblaku širi HPE GreenLake podatkovne storitve v oblaku, kar strankam omogoča, da zaščitijo svoje podatke in hitro ukrepajo na podlagi vpogledov.«

Zerto je na voljo kot storitev prek HPE GreenLake – Selectium programa in oblačno platformo Cloud Services Console.

Zerto ima zvesto bazo strank, ki so iskale zanesljivost in enostavnost uporabe. Posebej dobro sta s strani strank ocenjeni tudi orkestracija in avtomatizacija procesov obnove po katastrofi. Zerto namreč strankam pomaga, da si po napadu izsiljevalske programske opreme, kibernetskih napadih in drugih nenačrtovanih izpadih opomorejo le v nekaj minutah, tako da podatke vrnejo v prvotno stanje, kot je bilo le nekaj sekund pred napadom ali motnjami. Zerto enostavno kopira in seli podatke med okolji VMware vSphere in Microsoft Hyper-V ter v Amazon Web Services (AWS) in Microsoft Azure.

Pri Zertu so opazili, da veliko podjetij ni pripravljenih spremeniti obstoječih IT in poslovnih procesov, vendar si vseeno želijo izkoristiti prednosti oblačne infrastrukture. Zato so razširili in prilagodili zmogljivosti rešitev končnim strankam. Zerto podpira storitve v oblaku in Kubernetes okoljih ter vzpostavlja most med tradicionalnimi sistemskimi arhitekturami in oblaki.

Zerto prinaša dodatno znanje in tehnologijo HPE-jevim podatkovnim storitvam v oblaku

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2009 s sedežem v Herzliyi (Izrael) in delno v Bostonu, ima okoli 500 zaposlenih, služi več kot 9000 strankam in sodeluje z več kot 350 ponudniki storitev. Zerto je vodilno podjetje v industriji na področju rastočega storitvenega trga kopiranja in zaščite podatkov ter njihove hitre obnove (DRaaS).

Nakup podjetja Zerto bo oz. je znatno pospešil HPE-jev razvoj in preoblikovanje v vodilnega ponudnika storitev za upravljanje in zaščito podatkov na svetu. Zerto bo zagotovo pridobil s HPE-jevo mednarodno prisotnostjo, distribucijskim in prodajnim kanalom ter bazo strank.

HPE in Zerto skupaj predstavljata zmogljivo kombinacijo tehnologije, operacij v oblaku in zmogljivosti trženja za poenostavitev upravljanja in zaščite podatkov v oblaku za strategijo strank od roba do oblaka. »Povezovanje Zertove vodilne programske platforme za upravljanje in zaščito podatkov v oblaku s HPE-jevimi oblačnimi podatkovnimi storitvami in doseganjem trga bo zagotovilo neprimerljivo izkušnjo za naše kolektivne stranke in partnerje,« dodaja Ziv Kedem, izvršni direktor Zerto.

HPE, Zerto in Kopa d.d.

V Kopi smo ponosni, da smo že več let partnerji z obema podjetjema. Partnerstvo s podjetjem Zerto dopolnjujemo z zlatim partnerstvom podjetja HPE. »Certifikati potrjujejo, da naša strokovna ekipa kvalitetno načrtuje, oblikuje in priporoča strežniške rešitve ter rešitve, ki zahtevajo kompleksnejšo IT arhitekturo in infrastrukturo. S svojim znanjem smo partnerske rešitve implementirali pri številnih strankah,« doda Lovro Vreš, vodja programa sistemske integracije na Kopa d.d.

Želite izvedeti več o strežniških in pomnilniških HPE izdelkih, Zerto zaščiti podatkov ali kompleksnejši IT arhitekturi? Pišite nam na info@kopa.si, kjer vam naša ekipa za strojno opremo in sistemsko integracijo z veseljem pripravi predlog ustrezne rešitve za vas.