Porast Microsoft oblačnih storitev v času pandemije koronavirusa

Avtor: Vika Krajnc

Microsoft Corporation je ameriško IT podjetje, ki sta ga leta 1975 ustanovila Bill Gates in Paul Allen. Iz majhnega podjetja je v 45 letih preraslo v eno vodilnih s področja informacijskih tehnologij. Že nekaj let velja za enega najpomembnejših razvijalcev poslovnih programov in sistemov, ki podjetjem pomaga zagotoviti varno in učinkovito poslovanje ter podjetjem in posameznikom po celem svetu pomagati pri uresničevanju njihovega potenciala.

Porast Microsoft storitev
Porast Microsoft storitev

V času pandemije koronavirusa se Microsoft kaže za ključnega akterja pri prilagajanju poslovanja podjetij z delom preko digitalnih kanalov. Odkar je v marcu 2020 večina podjetij prešla na oblika dela na daljavo (predvsem od doma), je Microsoft zabeležil kar 775% povečanje uporabe svojih oblačnih storitev in aplikacij.

Kot je na Microsoft blogu zapisal korporativni podpredsednik za Microsoft 365, Jared Spataro ima aplikacija Microsoft Teams v tem času več kot 44 milijonov dnevnih uporabnikov. Skupaj ustvarijo preko 900 milijonov minut spletnih sestankov in videoklicev.

Podjetje se je zavezalo, da kljub povečani uporabi Microsoft storitev in aplikacij, uporabniki ne bodo zabeležili večjih učinkov obremenjenosti sistema. Brez skrbi lahko nadaljujete z uporabo Microsoft aplikacij.

Kot Microsoft Gold Partner smo v Kopi podjetjem na voljo za vsa vprašanja in ponudbo Microsoft storitev.

Za prilagojeno delo na daljavo smo vam pripravili kratka navodila za uporabo aplikacije Microsoft Teams in seznam uporabnih bližnjic.