Srečanje predstavnikov podjetij, mentorjev praktičnega izobraževanja,predavateljev in študentov na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, Slovenj Gradec 18.10.23

Avtor: Kopa d.d.

Dogodek z naslovom “Srečanje z delodajalci, mentorji praktičnega izobraževanja, študenti in predavatelji” je potekal v sredo, 18. oktobra 2023, na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, namenjen pa je bil povezovanju, navezovanju stikov in izmenjavi izkušenj. Hkrati pa je bila to tudi priložnost za srečanje z drugimi organizacijami iz okolja v katerem šola deluje.

Sodelavec Domen Ocepek (Produktni vodja SW) je tudi to leto sodeloval na srečanju in s predstavitvijo podjetja ter možnostmi sodelovanja študentom in ostalim udeležencem ponudil priložnosti za izmenjavo znanja in izkušenj. Širok spekter rešitev in področij, ki jih Kopa d.d. pokriva, študentom omogoča, da lahko svojo kariero v Kopi razvijajo na daljši rok.

Domen Ocepek na VSŠ SG
Domen Ocepek na VSŠ SG

Razvoj, ideje in aplikacije, ki bodo pripravljene za nove generacije uporabnikov, zahtevajo drugačna razmišljanja, nove pristope, mlado energijo in vključenost v ustvarjanje. Mentorstvo študentom, opravljanje obvezne prakse in spoznavanje realnih poslovnih okolij, so del procesa, ki zagotavljan trajnostno delovanje podjetja in pridobivanja kadrov na delovna mesta, kjer se bodo dobro počutili in tudi osebnostno rasli.

Novosti v rešitvah s področja obvladovanja življenjskega cikla izdelkov – Customer Connect, KOPA ERP in HRM sistema, naprednega obravnavanja kompetenc, pametne planske table. Uporaba podatkov kot gorivo za umetno inteligenco in napredna analitika, so področja, ki študentom omogočajo, da se lahko srečajo z najsodobnejšimi koncepti in te vidijo ter preizkusijo v realnih okoljih.

Več si lahko preberete na povezavi Koroških novic.